2013. február 12., kedd

Házi müzli szelet

                                            A következő receptet másodszor készítettem el, az első alkalommal esélyem sem volt lefotózni:). Mivel viszont több embernek is megígértem ezért elkészült még egyszer - és valószínűleg nem utoljára- hiszen nagyon szeretem ezt az egészséges rágcsát. Futtában fogyasztható reggeli. 
Mártogathatod joghurtba, eheted gyümölccsel van összemorzsolod és leöntöd tejjel. A lehetőség számtalan. Készülhet még asztalt gyümölccsel is vagy jó sok mogyoróval, édesebb szájúaknak csokidarabkákkal, olvasztott csokival meglocsolva, vagy az alját csokiba mártva...  



A képeken látható müzliszelet receptje:
  • 10 dkg margarin
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál lenmag
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 3 evőkanál méz
  • 15 evőkanál zabpehely, napraforgómag, tönkölybúzapehely keverék
  • 8 dkg barnacukor
  • 1 evőkanál mazsola
                                    A margarint egy lábosban olvasszuk fel, adjuk hozzá a mézet a cukrot, fahéjat, majd keverjük jól össze. Adjuk hozzá a zabpehely mixet és a mazsolát, keverjük újra össze. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és simítsuk bele a masszát. Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra, majd vegyük lejjebb 160 fokra és süssük 35 percig, hagyjuk kihűlni kissé, majd szeleteljük tetszőleges formájúra.
Aktuális Bálint nap alkalmából meglephetjük vele kedvesünket is egy ágyban elfogyasztott reggeli részeként :)...




2 megjegyzés:

  1. Hany fokon sutom??

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Köszönöm a kérdést, valóban lemaradt, de orvosoltam, most már olvasható a hőfok:)

    VálaszTörlés